Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані звинувачують США в порушеннях у в’язниці Баграм


В Афганістані комісія з розслідування становища у в’язниці Баграм, яку контролює міжнародна коаліція на чолі зі США, звинуватила в суботу Сполучені Штати в порушеннях у ставленні до в’язнів.

Як заявив на прес-конференції в Кабулі голова комісії Ґуль Рахман Казі, в’язні скаржаться на постійний холод, принизливі обшуки з роздяганням і на тримання в постійній темряві.

Комісія, яка проводила розслідування на вказівку президента Афганістану Хаміда Карзая, закликала США передати всіх в’язнів цього закладу у в’язниці, підконтрольні афганській владі.

Днями Карзай заявив, що ця в’язниця за його указом протягом місяця перейде під контроль афганської влади. За повідомленням, він видав той указ після того, як отримав звіт, у якому йдеться «про численні випадки порушення Конституції, законодавства Афганістану, відповідних конвенцій та прав людини в цілому», які зафіксували у в’язниці.

В’язниця Баграм розташована всередині військово-повітряної бази, що є найбільшою військовою базою США в Афганістані, в однойменному місті на сході країни.

Багато з тих, хто відбуває покарання у в’язниці, раніше були засуджені за участь у русі «Талібан», терористичній мережі «Аль-Каїда» та інших угрупованнях бойовиків.
XS
SM
MD
LG