Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Франції і Німеччини знову обговорять план подолання фінансової кризи


Сьогодні в Берліні відбудеться нова зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі. Тема їхніх переговорів залишається незмінною протягом багатьох місяців – лідери Євросоюзу продовжують обговорювати шляхи подолання фінансової кризи, яка продовжує переслідувати об’єднання.

Очікують, що на сьогоднішній зустрічі ітиметься про запровадження нового загальноєвропейського податку на фінансові операції.

Проти такого кроку виступає прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон. Британський уряд вважає, що це може призвести до втрати Лондоном статусу одного з провідних фінансових центрів світу. У неділю Камерон заявив, що Великобританія скористається з права вето на рішення Євросоюзу, якщо такий податок не буде запроваджений у світовому масштабі.

У грудні Великобританія, яка не використовує євро, вже заблокувала новий договір про міцнішу фінансову інтеграцію в єврозоні.

Тим часом, на світовому ринку євро продовжує оновлювати мінімуми. Під час азійської торговельної сесії за євро давали менш як 1 долар 27 центів – це найнижчий рівень з вересня 2010 року.
XS
SM
MD
LG