Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі військовий прокурор під час прес-конференції спробував скоїти самогубство


Польський військовий прокурор Миколай Пшибил спробував накласти на себе руки під час перерви у прес-конференції.

Під час спілкування з журналістами у Познані Пшибил захищав своїх колег від звинувачень ЗМІ у порушенні закону при встановленні певних телефонних даних слідчими, що брали участь у розслідуванні авіакатастрофи під Смоленськом у 2010 році. «Я категорично протестую проти організованої негативної медіа-кампанії, під час якої звучать брехливі звинувачення на адресу військової прокуратури. Ми нікого не підслуховували, ми не порушували права, можливо, й були якісь ухилення, проте це не було порушення права», – цитує прокурора «Польське радіо».

Незабаром після цього він попросив журналістів вийти з зали на кількахвилинну перерву. Через деякий час учасники конференції почули постріл.

Прокурора негайно шпиталізували, нині він у реанімації, однак, за даними Reuters, його життя у безпеці.

Сьогодні генпрокуратура Польщі мала оголосити своє рішення щодо військових прокурорів з Познані, які, за повідомленнями ЗМІ, без рішення суду вимагали від операторів стільникової мережі переказу даних, зокрема, текстових повідомлень журналістів, які слідкували за перебігом розслідування обставин авіакатастрофи під Смоленськом. Оператори відмовилися це робити, а справа набула розголосу завдяки ЗМІ.

У квітні 2010 року під Смоленськом розбився літак президента Польщі. Тоді загинуло близько 100 осіб, у тому числі – глава держави Лех Качинський.
XS
SM
MD
LG