Доступність посилання

ТОП новини

Азаров оцінює зростання ВВП на 5% у 2011


Прем'єр-міністр Микола Азаров
Прем'єр-міністр Микола Азаров
Прем’єр-міністр Микола Азаров оцінює ріст внутрішнього валового продукту у 2011 році на рівні 5%. «Валовий внутрішній продукт зріс майже на 5 відсотків, як ми й планували на відміну від скептичних прогнозі», – сказав Азаров на засіданні Кабінету міністрів.

Дефіцит державного бюджету України за підсумками 2011 року очікується на рівні 1,7% ВВП, а державний борг – 27,4% ВВП, зазначив прем’єр.

«В Україні, наприклад, дефіцит державного бюджету становитиме за минулий рік приблизно 1,7% ВВП. Ми вперше за останні чотири роки зламали негативну тенденцію зростання державного боргу. На кінець року рівень боргу, за оцінкою, становив 27,4% ВВП, а 2010 рік ми закінчили з показником близько 30%»,– сказав Азаров.

Прем’єр також зазначив, що в 2011 році завдяки зваженій бюджетній політиці уряду й монетарній політиці Національного банку вдалося втримати інфляцію на рекордно низькому за останнє десятиліття рівні – 4,6%.

При цьому прем’єр підкреслив, що розмір реальної зарплати в Україні в 2011 році зріс на 8,5%, що, за його словами, є найвищим показником серед країн СНД.
XS
SM
MD
LG