Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія вкотре критикує Угорщину


Комісар ЄС із економіки і фінансів Оллі Рен
Комісар ЄС із економіки і фінансів Оллі Рен
Угорщина зробила недостатньо для того, щоб привести свій бюджетний дефіцит у відповідність до нормам ЄС, і тому виділення цій країні коштів з фондів регіонального розвитку може бути зупинене, заявив у середу в Брюсселі комісар ЄС із економіки і фінансів Оллі Рен.

У заяві Єврокомісії, оприлюдненій після першого у цьому році її засідання, наголошується, що 30 грудня парламент Угорщини ухвалив низку законів, тексти яких були передані Єврокомісії 10 днів тому. На сьогоднішній день робота над аналізом відповідності цих законів, у тому числі нової редакції Конституції, законодавству Європейського Союзу перебуває на фінальній стадії і рішення має бути ухвалене на наступному засіданні, 17 січня, мовиться в заяві.

Представник Єврокомісії Піа Аренкільде повідомила про це на прес-конференції в Брюсселі і додала: «Європейська Комісія, використовуючи всі свої повноваження, проаналізує відповідність національного законодавства законам Євросоюзу і залишає за собою право на цій підставі вжити будь-яких необхідних заходів, а саме – розпочати процедури, передбачені у випадку порушення законів».

Між тим напередодні Будапешт вже сигналізував готовність до компромісу. «Ми готові змінити закони, якщо це буде необхідно», – заявив глава угорського зовнішньополітичного відомства Янош Мартоні в листі до Єврокомісії та країн Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG