Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині вдруге розфарбували Президента


Розфарбований білборд у Костополі, 12 січня 2012 року
Розфарбований білборд у Костополі, 12 січня 2012 року
Чергова акція з розфарбування Президента сталася в місті Костополі, що на Рівненщині. В ніч з 11 на 12 січня невідомі закидали фарбою та яйцями білборд з новорічним привітанням Віктора Януковича, розташований біля місцевої спортивної школи. Як повідомили представники громадської організації «Фундація регіональних ініціатив», пошкодження фарбою і яйцями були помічені 12 січня о 13-й годині дня.

Перший подібний випадок нівечення білборду на Рівненщині був зафіксований 4 січня в селі Здовбиця Здолбунівського району. Як зазначив у четвер на прес-конференції прокурор області Василь Присяжнюк, за цим фактом була порушена адміністративна справа за статтею «дрібне хуліганство», оскільки пошкодження виявились незначними. Білборд швидко поновили.

Факти пошкодження білбордів із зображенням Президента в рамках громадянської акції «Розфарбуй Януковича» сталися протягом останніх днів також у Львові, Запоріжжі, Києві, на Волині й на Закарпатті. Правоохоронці порахували збитки в понад 90 тисяч гривень. У Львові порушено кримінальну справу за статтею «хуліганство» і шукають людину, яка облила рекламний щит фарбою кілька днів тому.

На запитання Радіо Свобода щодо замовника і фінансування виготовлення реклами з зображенням Президента, про кількість цих білбордів на території України прес-секретар Президента Дарія Чепак відповіла в офіційному листі, зокрема, що «прес-служба Адміністрації Президента України не володіє інформацією щодо кількості носіїв зовнішньої реклами із привітаннями Глави держави до Нового року та Різдва Христового у зв’язку з відсутністю потреби у відповідній інформації».
XS
SM
MD
LG