Доступність посилання

ТОП новини

Литвин припускає, що зміни до закону про вибори Ради внесуть наступної сесії


Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає можливості внесення змін у закон «Про вибори народних депутатів України» протягом 10-ї сесії Ради (лютий-жовтень).

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками роботи 9-ї сесії парламенту. «Я не виключаю того, що до цієї теми будуть повертатися з урахуванням прогнозів на вибори», – сказав спікер.

На думку Литвина, ініціаторами внесення змін у закон можуть бути, у першу чергу, самі депутати.«І ці пропозиції будуть збільшуватися в міру розгортання виборчої кампанії», – припустив він.

При цьому Литвин нагадав про рекомендації Ради Європи до виборчого закону, які не були враховані при ухваленні його останньої редакції.

На думку спікера, у разі внесення змін до закону, його необхідно уточнити, у тому числі, у частині прохідного бар’єра в Раду. «При змішаній виборчій системі прохідний бар’єр втрачає сенс», – вважає Литвин.

Закон про вибори Ради був прийнятий 17 листопада 2011 року й набув чинності після публікації 10 грудня. Наступні вибори парламенту відбудуться 28 жовтня 2012 року.
XS
SM
MD
LG