Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Румунії: «не потерпимо насильства»


Прем’єр-міністр Румунії Еміл Бок попередив сьогодні, що насильницькі протести в столиці Бухаресті минулих вихідних загрожують стабільності країни і шансам на поліпшення в економіці.

«Вуличного насильства ми не потерпимо. Легітимним є будь-який мирний протест, який відповідає вимогам закону. Додам, що я розумію страждання, турботи, потреби і проблеми, з якими стикаються люди. На жаль, їх не вирішити за ніч», – заявив прем’єр у своєму виступі.

Сьогодні ж у центрі Бухареста знову зібралося кількасот людей, які протестують проти намірів уряду запровадити реформу системи охорони здоров’я, які спричинили демонстрації.

За даними влади, в перебігу заворушень у столиці в суботу й неділю потерпіли понад 70 людей, серед них четверо працівників поліції. У центрі Бухареста, де сталися випадки вандалізму, затримані 29 людей.

Менші акції протесту відбулися ще в кількох містах, там обійшлося без інцидентів. За даними поліції, загалом по країні протестували майже 9 тисяч людей.

Пропонована урядом реформа системи охорони здоров’я є частиною програми бюджетних заощаджень, яку Румунія узгодила з Європейським Союзом і Міжнародним валютним фондом.
XS
SM
MD
LG