Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Індії спростовує інформацію про видачу віз за гендерним принципом


Посольство Індії в Україні повідомляє, що всі візи до Індії воно видає виключно після стандартної процедури, яка є спільною для більшості дипломатичних місій.

Посольство відзначає, що уряд Індії приймає туристів з усіх регіонів і не існує політики з приводу більш ретельної перевірки візових документів відповідно до гендерної приналежності кандидатів.

Згідно з інформацією посольства, у період з 2010 до 2011 року кількість віз, виданих посольством Індії в Україні, збільшилася з 13 тисяч до 20 тисяч.

«Посольство вважає прикрим інцидент, який стався вранці 18 січня 2012 року, під час якого дипломатичні приміщення посольства атакувала група невідомих, які навіть не намагалися перевірити факти перед тим, як вдатися до таких неприйнятних дій», – повідомляє диппредставництво.

Сьогодні вранці чотири оголені до пояса активістки організації Femen протестували проти рішення Міністерства закордонних справ Індії, яке, як вони стверджували, розіслало рекомендації своїм посольствам не видавати візи для жінок віком від 15 до 40 років з України, Росії, Казахстану і Киргизстану, аргументуючи це тим, що вони їдуть до Індії заробляти гроші наданням сексуальних послуг.

На місце акції біля резиденції посла Індії в Україні прибули правоохоронці, які затримали чотирьох учасниць протесту, забрали їх до міліцейської машини та відвезли з місця події.
XS
SM
MD
LG