Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція в Росії готує нові акції за чесні вибори на 4 лютого


Оргкомітет акцій «За чесні вибори» в Росії має завтра подати повідомлення до мерії Москви про похід і мітинг із попередньо запланованими датою 4 лютого й маршрутом, повідомив сьогодні один із активістів акцій, координатор руху «Лівий фронт» Сергій Удальцов. Кількість учасників акції заявлена в 50 тисяч осіб.

Сьогодні ж заявку до мерії на чергову акцію протесту проти нечесних виборів 4 лютого подали і в Санкт-Петербурзі. У ній планують участь 10 тисяч людей.

У Москві мерія пропонувала опозиції змінити або маршрут, або день акції, але організатори вирішили все ж не змінювати їх. Саме 4 лютого 1990 року в Москві відбувся багатотисячний мітинг проти дій влади, тоді з вимогою скасувати шосту статтю конституції тодішнього СРСР, яка встановлювала керівну і провідну роль Комуністичної партії.

Рухи й об’єднання під гаслами «За чесні вибори» поширилися в Росії після виборів до нижньої палати парламенту на початку грудня, які опозиція вважає фальсифікованими на користь владної партії «Єдина Росія», і напередодні планованих на березень президентських виборів, на яких збирається повернутися на посаду прем’єр-міністр, попередній президент Володимир Путін.
XS
SM
MD
LG