Доступність посилання

ТОП новини

Кубинський дисидент помер після довготривалого голодування


На Кубі після 50-денного голодування в четвер увечері помер дисидент Вілмар Вільяр. Про це повідомив активіст кубинської опозиції Елісардо Санчес.

Вільяру був 31 рік. Він входив в опозиційну організацію під назвою «Патріотичний союз Куби», яка була створена в середині 2011 року. У листопаді його засудили до чотирьох років в'язниці за звинуваченням в «підривній діяльності». Він оголосив голодування, вважаючи свій арешт і вирок незаконним.

За офіційними даними, дисидент помер від зараження крові.

Опозиційний Кубинський комітет з прав людини і національного примирення поклав на владу всю відповідальність за смерть Вільяра.

У лютому минулого року на Кубі після 85-денної голодовки помер дисидент Орландо Сапата.

Сапата, який потрапив у в'язницю 20 березня 2003 року, оголосив голодування на знак протесту проти поганого поводження, зокрема, побоїв. Його смерть викликала хвилю критики на адресу кубинської влади з боку міжнародного співтовариства.

Після його смерті голодування оголосив ще один опозиціонер, Гілермо Фаріньяс. На адресу влади Куби знову звучала критика. У відповідь на неї керівник Куби Рауль Кастро заявляв, що дисидент буде сам винен, якщо помре від голодної смерті.
XS
SM
MD
LG