Доступність посилання

ТОП новини

Добкін заперечує свою політичну зацікавленість у справі проти Авакова


Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заперечує свою політичну зацікавленість у порушенні кримінальної справи проти посадовців попередньої обладміністрації на чолі з Арсеном Аваковим, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Михайло Добкін наголосив, що з моменту засідання антикорупційного комітету, який був присвячений питанням використання землі, він та відповідні управління перевірили видані раніше земельні акти, і, зокрема, ті, які видавалися 2009 року, коли в Харківській області працювала команда Арсена Авакова.

«Є закон, згідно з яким я як голова Харківської обласної державної адміністрації маю право скасовувати рішення керівників, що нижчі за посадою. Якщо ми знаходимо порушення у документах, які підписані моїми попередниками, то, згідно із законодавством України, я не маю права скасовувати це рішення. Далі два шляхи: або звернення в прокуратуру, або скасуванням рішення повинен зайнятися Президент. Нами були виявлені документи, які викликали серйозні питання. Я звернувся до прокуратури Харківської області з проханням розібратися з ситуацією. Залишити все як є значить зробити посадовий злочин: володіти інформацією і приховувати її. Прокуратура розглянула звернення і порушила кримінальну справу. Я дізнався про це з листа прокуратури, коли вийшов з відпустки. Ті факти, які ми побачили, підтвердилися», – розповів Добкін.

За його словами, Арсен Аваков підготував розпорядження про виділення під комунальне будівництво 55 гектарів землі. Після того, як рішення було видано і підписано Аваковим, в ньому була виявлена помилка. Рішення скасували, але через якийсь час з'явився держакт на землю, який був підписаний у відповідних інстанціях.

Аваков, перебуваючи за межами України, у своєму блозі заявив, що порушення справи проти нього є політичним переслідуванням, але воно не завадить його рішенням балотуватися на майбутніх парламентських виборах.

Понад тиждень тому в офіційному повідомленні Харківської обласної прокуратури мовилося, що прокуратура області провела перевірку щодо протиправних дій колишнього голови облдержадміністрації при підписанні та видачі одному з товариств з обмеженою відповідальністю державних актів на право власності на земельні ділянки. «За результатами перевірки прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Харківської обласної державної адміністрації та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження упродовж 2009 року земель державної власності шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та за фактом службового підроблення», – мовилося в повідомленні прокуратури.
XS
SM
MD
LG