Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні партії домовилися про спільні дії – Яценюк


Опозиційні партії України на своєму засіданні ухвалили в п’ятницю угоду про спільні дії об’єднаних опозиційних сил, заявив лідер партії «Фронт змін», народний депутат Арсеній Яценюк (фракція НУНС), як його цитує прес-служба партії.

За його словами, текст цієї угоди оприлюднять у неділю, в День Соборності і Свободи 22 січня, на опозиційній святковій акції на Софійській площі в Києві.

Як заявив Яценюк, учасники акції заявлять «про єдність України, єдність українського народу і єдність українського демократичного політикуму».

Які саме сили приєднуються до угоди, в повідомленні не сказано.

Необхідність об’єднання «підтримали всі», і «зараз в опозиційному таборі нема ніяких суперечностей», цитує прес-служба «Фронту змін» слова Яценюка.

Раніше опозиційні сили вже декларували бажання офіційно оголосити свої об’єднавчі ініціативи 22 січня, в День Соборності і Свободи, річницю проголошення 22 січня 1919 року Акту злуки Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки.

Державним святом День Соборності України було встановлено указом Президента від 21 січня 1999 року. 30 грудня 2011 року Президент Віктор Янукович підписав указ «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят», згідно з яким 22 січня визначено як День Соборності та Свободи України.
XS
SM
MD
LG