Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура готова сприяти іноземним медикам в обстеженні Тимошенко – заява


Генеральна прокуратура України висловила готовність сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження, діагностування та лікування колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у спеціальній заяві відомства, зробленій у відповідь на звернення послів країн Євросоюзу, США та міжнародних медичних організацій.

У заяві зазначається, що «наступні кроки на цьому шляху мають бути зроблені через Міністерство закордонних справ України, яке отримає відповідні офіційні пропозиції з цього питання».

У Генпрокуратурі нагадали, що «на прохання Міністерства закордонних справ України за запитом міністра закордонних справ Канади пана Бейрда відбулася зустріч керівництва Державної пенітенціарної служби з послом Канади в Україні Троєм Лулашником, за результатами якої, пан посол поінформував, що такі пропозиції готуються. Українська сторона поінформувала делегацію про необхідність урахування процедур, що визначені національним законодавством».

«На сьогодні жодних офіційних звернень ні від канадської сторони чи інших міжнародних медичних організацій до МЗС України не надходило», – зазначили в Генпрокуратурі.

Адвокати і родина Юлії Тимошенко неодноразово заявляли, що колишній Прем’єр-міністр має значні проблеми зі здоров’ям, але не отримувала належного лікування ані в Лук’янівському СІЗО Києва, ані в Качанівській колонії Харкова, куди її етапували 30 грудня 2011 року.

У жовтні 2011 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про позбавлення екс-прем’єра волі строком на 7 років за звинуваченням у перевищенні влади підчас підписання угоди з російським «Газпромом» у 2009 році.
XS
SM
MD
LG