Доступність посилання

ТОП новини

Чоловік Тимошенко створює організацію для її звільнення – повідомлення


Чоловік колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр, який нещодавно отримав притулок у Чехії, починає загальноєвропейську кампанію задля її звільнення, повідомив у суботу особистий сайт Тимошенко з посиланням на Польське радіо, яке, у свою чергу, не називає джерело своєї інформації.

За цим повідомленням, допомагати йому буде колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, який теж отримав притулок у Чехії, Богдан Данилишин, а головою кампанії буде донька Тимошенко Євгенія.

У рамках цієї кампанії Олександр Тимошенко, Євгенія Тимошенко та Богдан Данилишин планують співпрацювати з багатьма організаціями в Чехії та Європі і хочуть «не лише примусити владу України звільнити Юлію Тимошенко, але також активізувати опозиційні середовища до боротьби з Віктором Януковичем», мовиться в повідомленні.

Олександр Тимошенко раніше повідомив Радіо Свобода в ексклюзивному інтерв’ю, що в грудні подав у Чехії документи на реєстрацію Міжнародної громадської організації «Батьківщина», яка матиме на меті, зокрема, «аналіз дій сьогоднішньої влади та її злочинної діяльності по грабуванню України, висвітлення дій влади Януковича в закордонних виданнях, постійний моніторинг дотримання прав людини і свобод громадян, а також принципів демократії в Україні». Чи йдеться нині про ту саму організацію, чи про заснування іншої кампанії, наразі не ясно.
XS
SM
MD
LG