Доступність посилання

ТОП новини

Заступник керівника влади Лівії йде в відставку через протести


Заступник голови тимчасової влади Лівії, Національної перехідної ради, Абдель-Хафез Гоґа заявив у неділю, що йде в відставку через протести проти нього. За його словами, ця відставка має «піти на користь державі» і «необхідна на нинішньому етапі».

Раніше в неділю близько 4 тисяч лівійських студентів влаштували в неділю демонстрацію протесту в університеті міста Бенгазі на північному сході країни, вимагаючи відставки Абдель-Хафеза Гоґи. Демонстранти звинувачують його в пристосуванстві через те, що він перейшов із боку попереднього режиму диктатора Муаммара аль-Каддафі на бік повстанців, які нині при владі, останньої хвилі.

У суботу демонстранти в Бенгазі штурмували будівлю Національної перехідної ради, звинувачуючи нинішню владу в тому, що вона нині не зважає на труднощі недавніх повстанців, поранених у боях, і вимагаючи позвільняти урядовців, пов’язаних із попередньою владою Каддафі, й закликаючи до більшої відкритості в використанні Національною перехідною радою лівійських державних коштів.
XS
SM
MD
LG