Доступність посилання

ТОП новини

Відкрилася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи


Зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відкрилась у понеділок у Страсбурзі. Попередній порядок денний включає доповіді щодо функціонування демократичних інституцій у ряді країн, у тому числі Україні. Також депутати планують схвалити резолюцію щодо виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи. Очікується, що «українське питання» буде розглянуто 26 січня.

Про це повідомляється в офіційному документі, опублікованому на сайті ПАРЄ. «Порядок денний зимової сесії включатиме доповіді щодо ситуації в Білорусі, функціонуванні демократичних інституцій у Боснії та Герцеговині і в Україні та виконання зобов’язань з боку Сербії», – мовиться в документі.

Новим головою Парламентської асамблеї Ради Європи став голова французької делегації, член групи Народної європейської партії Жан-Клод Міньйон.

Він заступив на посаді Мевлюта Чавушоглу, представника групи Європейських демократів, до якої входить, зокрема, українська Партія регіонів. Голову Парламентської асамблеї обирають на дворічний термін за принципом ротації політичних груп на чолі цієї організації.

Жан-Клод Міньйон є членом владної партії Франції «Союз за народний рух». Він не раз відвідував Україну та підтримував ініціативи ПАРЄ на захист української демократії.

Представником від влади України в моніторинговому комітеті Парламентської асамблеї Ради Європи обрано народного депутата Юлію Льовочкіну (фракція Партії регіонів). Про це журналістам повідомив голова делегації Іван Попеску (Партія регіонів) у Страсбурзі в понеділок.

За його словами, до складу моніторингового комітету від країни входять двоє людей, які представляють і владну партію, і опозицію. «Опозицію представляє пані Герасим’юк (Ольга Герасим’юк, фракція «Наша Україна – Народна самооборона»). Після консультацій в Києві було ухвалено рішення, що Партію регіонів представлятиме Юлія Льовочкіна», – сказав він.

Попеску пояснив, що Сергій Головатий (Партія регіонів), який до цього також представляв Україну, через свою нейтральність представляти Партію регіонів не може.

Юлія Льовочкіна – сестра голови Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна.
XS
SM
MD
LG