Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборна картографія регіоналів (огляд преси)


У Партії регіонів вирішили збільшити кількість округів на Півдні та Сході, зменшивши їх на Заході
У Партії регіонів вирішили збільшити кількість округів на Півдні та Сході, зменшивши їх на Заході
Київ – Зіткнувшись із рекордним конкурсом на одне мажоритарне місце, у Партії регіонів вирішили збільшити кількість округів на Півдні та Сході, зменшивши їх на Заході. Як зауважує видання «Коментарі», найгостріший дефіцит мажоритарних округів для видних членів Партії регіонів у Донецькій області. На кожен передбачуваний округ тут претендує щонайменше троє знатних регіоналів. Тож вихід у Партії регіонів бачать один: додати округів. Адже при формуванні після виборів-2012 нової парламентської більшості кожен мандат цінитиметься на вагу золота, тому нинішня так звана «правильна нарізка» округів може виявитися вирішальним фактором. Заголовок статті – «Регіонали зайнялися передвиборною картографією».

Менш як два місяці лишилося до переходу на літній час. Однак, як зауважують «Ізвестія» в Україні», чиновники і депутати досі сперечаються, чи потрібно це робити і як. До того ж не вирішене головне питання: до кого варто бути ближче – до Європи чи Росії. Свою версію того, в якому ж часі краще лишатися, видання розповідає у статті «Програма «Час».

25 січня Апеляційний суд Києва оприлюднив свою постанову, якою підтвердив рішення Печерського райсуду про незаконність порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми. «Я не відчуваю ніякого особливого задоволення, оскільки справжні винуватці і замовники злочину проти Гонгадзе не знайдені. Їх ніхто не шукає», – наголошує у газеті «Факти» колишній Президент.

Уряди багатьох країн підписали угоду про дотримання авторських прав, яка запроваджує цензуру у всесвітній мережі. Газета «Україна молода» називає угоду одним із найсуперечливіших міжнародних документів останніх років. Торговельна угода боротьби з контрафакцією має на меті встановити суворий нагляд за дотриманням авторського права в інтернеті й на ринку інформації та інформаційних технологій. Якщо Україна приєднається до цієї угоди, це загрожуватиме країні тиском на внутрішньому ринку. Поки що ж вплив цього документа на українських інтернет-користувачів буде мінімальним. Заголовок статті – «АСТА ла віста, інтернет-свободо?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG