Доступність посилання

ТОП новини

Комунальні служби не причетні до отруєння безпритульних тварин – КМДА


Від початку року на гарячу телефонну лінію комунального підприємства «Центр ідентифікації тварин» надійшло 16 звернень громадян щодо отруєння безпритульних тварин, повідомляється на сайті Київської міськадміністрації.

«Під час рейдів-перевірок виявлено чотири випадки з підозрою на отруєння в Шевченківському, Солом’янському та Голосіївському районах міста. У жодному із зазначених випадків причетність комунальних служб до фактів отруєння тварин не підтвердилася», – йдеться у повідомленні. Усі ці випадки перебувають на контролі в міліції, буде проведена експертиза в лабораторії.

Крім того, згідно з рішенням Київради затверджено Київську міську програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, зокрема, йдеться про вилов тварин, їх стерилізацію, вакцинацію та повернення на колишнє місце перебування. Упродовж 2011 року коштом міського бюджету стерилізовано близько 4 тисяч безпритульних тварин, що вдвічі більше, ніж у попередні роки.

Згідно зі статтею 299 Кримінального кодексу України отруєння тварин кваліфікується як кримінальний злочин, за який передбачено накладення штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт терміном до шести місяців.

Раніше громадські організації захисників тварин заявляли, що останнім часом вбивства безпритульних тварин набули масового характеру через намагання влади на місцях «зачистити» підвідомчі території напередодні Євро-2012. При цьому, наголошують активісти, від отрути, яку, за їхніми словами, розкидають на вулицях комунальники, часто гинуть й домашні тварини.
XS
SM
MD
LG