Доступність посилання

ТОП новини

Резолюція ПАРЄ має обов’язковий характер – партія «УДАР»


У партії Віталія Кличка «УДАР» заявляють, що ухвалена в четвер резолюція ПАРЄ щодо України має обов'язковий, а не рекомендаційний характер і має бути виконана.

Як зазначено в поширеній прес-службою партії заяві, ця резолюція ПАРЄ, попри свою різку тональність, може «стати рятівною соломинкою для влади, яка перейшла межу здорового глузду у боротьбі з політичними опонентами та порушенням прав людини».

«Від Києва вимагають випустити на волю опозиціонерів Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших, припинити згортання демократії і свобод. Офіційний Київ зобов'язаний це зробити, адже це – єдиний спосіб повернути хоч частку авторитету як усередині країни, так і ззовні», – вважають у партії Віталія Кличка.

В «УДАРі» також наголошують, що «це найрізкіша резолюція за часів моніторингу України з боку Ради Європи, адже вперше в документі говориться про можливість застосування санкцій до Києва». «Це червона картка українській владі. Прикро, що політика нинішньої влади продовжує вести до міжнародної ізоляції України, завдає шкоди її іміджеві та авторитету у світі. Офіційна згадка про запровадження санкцій проти України у резолюції Парламентської асамблеї через продовження політичних репресій та відступ від принципів демократії і верховенства закону свідчить про серйозність намірів світової спільноти вимагати від Києва взятих на себе зобов'язань. Світ не заплющуватиме очі на систематичне порушення прав людини в Україні», – зазначено в заяві партії.

У партії Віталія Кличка переконані, що у разі відмови офіційного Києва виконати резолюцію ПАРЄ українська делегація в цій поважній структурі може бути позбавлена повноважень, а наступним кроком може бути навіть виключення України з Ради Європи.

Вчора у Стразбурзі на сесії ПАРЄ проголосували за резолюцію «Функцiонування демократичних iнститутiв в Українi». Якщо рекомендації Асамблеї не буде втілено в «розумні терміни», особливо ті, що стосуються кримінальних переслідувань колишніх урядовців, це «порушить серйозні питання» щодо відданості України принципам демократії і верховенства права, мовиться в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи про діяльність демократичних інституцій в Україні.

«Асамблея закликає моніторинговий комітет продовжувати пильно стежити за ситуацією і пропонувати будь-які подальші дії, які може Асамблея вжити, аж до можливих санкцій, якщо вимоги не виконають», – сказано в резолюції.
XS
SM
MD
LG