Доступність посилання

ТОП новини

Аваков заявляє, що на нього намагаються чинити тиск через дружину та сина


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Колишній голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Арсен Аваков стверджує, що влада намагається чинити на нього тиск через членів сім'ї.

Як повідомляється на офіційному сайті політика, кілька днів тому для допиту до прокуратури викликали дружину та сина Авакова.

«Зверніть увагу, викликали у справі, яку порушено за фактом, тобто, не стосовно конкретних осіб. Таким чином, ці допити є яскравим свідченням тиску на мене через моїх близьких», – наголосив Аваков.

На його думку, справи, порушені стосовно нього мають замовний характер. Аваков пов'язує їх «зі спробою місцевої влади зломити сили опозиції та чинити політичний тиск на лідера опозиції напередодні виборів».

У четвер, 26 січня, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови ХОДА Арсена Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.

Раніше прокуратура Харківської області порушила справу стосовно службових осіб ОДА і Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження земель державної власності загальною площею майже 55 гектарів вартістю понад 5 з половиною мільйонів гривень шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення.

Авакова було призначено головою Харківської обласної державної адміністрації 4 лютого 2005 року. 9 лютого 2010 року він подав у відставку на підставі статті 31 закону України «Про державну службу» (принципова незгода з рішенням державного органу чи посадової особи, а також етичні перешкоди для перебування на державній службі).
XS
SM
MD
LG