Доступність посилання

ТОП новини

Пасажирам лайнера Costa Concordia власник виплатить по 11 тисяч євро


Лайнер Costa Concordia
Лайнер Costa Concordia
Італійська туристична компанія Costa Crociere, якій належить круїзний лайнер Costa Concordia, що зазнав аварії, виплатить усім пасажирам, які перебували на його борту, одноразову компенсацію в розмірі 11 тисяч євро.

Угода про одноразову виплату компенсації всім пасажирам судна була досягнута в рамках погоджувальної комісії, яка була створена з представників керівництва Costa Crociere і практично всіх великих організацій захисту прав споживачів, що діють в Італії.

Ця допомога виплачуватиметься з метою відшкодування збитків, пов'язаних із втратою багажу й особистих речей пасажирів, а також у рамках компенсації моральної шкоди, завданої учасникам корабельної аварії.

Гроші виплачуватимуться всім пасажирам, включаючи дітей будь-якого віку, навіть у випадку, якщо вони подорожували на судні безкоштовно. При цьому з суми компенсації не повинні відраховуватися страхові виплати, які учасники круїзу отримати або отримають у майбутньому з відшкодування зазначених збитків. Крім того, Costa Crociere зобов'язується повернути своїм клієнтам усі цінності, які дістануть із пасажирських кают, і перш за все із суднових сейфів.

Лайнер Costa Concordia зазнав аварії в ніч на 14 січня в Тірренському морі поблизу острова Джильйо біля узбережжя італійської області Тоскана. На борту судна перебували понад 4 тисячі осіб, зокрема, 37 українців. Наразі знайдено тіла 16 загиблих, ще близько 20 осіб досі вважаються зниклими безвісти.
XS
SM
MD
LG