Доступність посилання

ТОП новини

Центр управління супутникової навігації Galileo переміститься до Праги


У п’ятницю в Празі був підписаний договір про переміщення центру управління майбутньої глобальної навігаційної супутникової системи Galileo, яку створює Євросоюз, до столиці Чехії.

Під договором, якому передували 5 років переговорів, поставили підписи міністр транспорту Чехії Павел Добеш і директор Європейської служби управління глобальної навігаційної супутникової системи Galileo Карло дес Дорідес.

Відтак Чехія виконала всі необхідні умови Європейського космічного агентства, і з 1 серпня 2012 року центр управління Galileo має розпочати роботу в Празі, а до кінця року до чеської столиці переїдуть 45 працівників агентства. Загальна вартість переїзду центру управління супутникової навігації з Брюсселя до Праги сягає 3 мільйонів євро.

Galileo – перша загальноєвропейська інституція на теренах Чехії. Розвиток космічних технологій, на думку чеських фахівців, стимулюватиме розвиток національної промисловості й технологій.

На відміну від американської військової навігаційної системи, відомої як GPS, європейська цивільна система Galileo має працювати більш точно і визначати місце перебування об’єктів з точністю до метрів.

Передбачається, що обидві навігаційні системи – європейська Galileo та американська GPS – будуть доповнювати одна одну, коли Galileo запрацює, як очікують, 2014 року.
XS
SM
MD
LG