Доступність посилання

ТОП новини

В Окленді заарештували 300 активістів руху «Захопи Уолл-Стріт»


Активісти руху «Захопи Уолл-Стріт»
Активісти руху «Захопи Уолл-Стріт»
Поліція американського міста Окленд (штат Каліфорнія) заарештувала 300 активістів руху «Захопи Уолл-Стріт», які намагалися захопити будівлі в центрі міста і вступили в сутички з правоохоронцями. Маніфестанти прорвали поліцейські кордони, увірвалися в будівлю мерії.Три працівника поліції отримали травми.

У поліції зазначили, що демонстранти прийшли підготовані до агресивних дій, зокрема вони були з імпровізованими щитами з пластика і залізними прутами.

«Проти офіцерів поліції застосовувалися саморобні вибухові пристрої, запальні суміші, в них летіли пляшки, металеві прути, каміння. Місто Окленд вітає мирні форми зборів і свободу слова, але акти насильства, знищення майна і самозахоплення допускатися не будуть», – йдеться в заяві департаменту поліції Окленда.

Протесні акції «загарбників» в Окленді не раз переростали в сутички з поліцією, яка застосовувала сльозогінний газ і водомети, при цьому розгін кожного заходу супроводжувався арештами десятків людей. У середині листопада поліція Окленда демонтувала наметовий табір активістів «Захопи Уолл-Стріт».

Акції протесту під загальною назвою «Захопи Уолл-Стріт» розпочалися в Нью-Йорку 17 вересня. Відтоді подібні демонстрації пройшли практично в усіх великих містах США, включаючи Лос-Анджелес, Майамі і Вашингтон, а також у країнах Європи, в Австралії і Новій Зеландії. Протестувальники виступають проти безробіття, фінансових інститутів і політики влади, називаючи її «фінансовим тероризмом». Демонстрації незадоволених носять, здебільшого, мирний характер. Акція проходить вже в 83 країнах світу.
XS
SM
MD
LG