Доступність посилання

ТОП новини

Масові акції протесту проти влади тривають у Молдові


Під час акції протесту опозиції в Кишиневі
Під час акції протесту опозиції в Кишиневі
У Молдові продовжуються масові акції проти владного альянсу «За європейську інтеграцію». Як повідомляє РІА «Новости», в неділю центральну площу Кишинева знову заповнили прихильники Комітету із захисту Конституції і демократії. Комітет був створений нещодавно, після того, як лідери альянсу «За європейську інтеграцію» висунули ідею проведення референдуму для зниження кількості голосів депутатів, необхідних для обрання президента Молдови. Наразі для цього необхідно 61 голос депутатів парламенту, альянс же пропонує знизити цю норму 52.

За даними лідера християнсько-демократичної партії, одного з організаторів Комітету із захисту Конституції і демократії Юрія Рошки, протестувальників на центральній площі було близько чотирьох тисяч. Вони скандували заклики до відставки чинної влади, тримали гасла, що закликають до відставки правлячого альянсу, встановлення в країні дійсної демократії.

За словами організаторів акції, Комітет із захисту Конституції і демократії має намір проводити масові маніфестації протесту проти чинної влади до доти, доки вона добровільно не піде у відставку і не будуть призначені дострокові парламентські вибори.
XS
SM
MD
LG