Доступність посилання

ТОП новини

Новітній і найбільший у світі безпілотник розбився під час випробувань


Ізраїльський безпілотник «Ейтан»
Ізраїльський безпілотник «Ейтан»
Новітній безпілотник під назвою «Ейтан», що вважається найбільшим у світі, розбився в неділю в центральній частині Ізраїлю. В результаті аварії ніхто не постраждав.

Як передає ізраїльська радіостанція «Решет Бет», за попередніми даними, причиною катастрофи стала помилка, допущена оператором польоту. Аварія новітнього безпілотника сталася на військовому полігоні під час випробувань. За оцінками експертів, збиток від аварії оцінюється в 5 мільйонів доларів.

Для розслідування причин аварії створено спеціальну комісію у складі представників ізраїльської армії та інженерів концерну Israel Aerospace Industries, який і є виробником безпілотника.

«Ейтан», найбільший в світі безпілотний літальний апарат, призначений для ведення стратегічної розвідки, а також має можливість завдавати ударів по заданих цілях. Він може узяти на борт біля тонни вантажу і піднятися на висоту понад 12 кілометрів.

За твердженнями місцевої преси, яка посилається на неназвані джерела у військових і конструкторських колах, безпілотник в змозі долетіти до Перської затоки, зокрема до Ірану, чий ядерний проект ізраїльтяни вважають головною загрозою своїй безпеці і навіть існуванню.

Ізраїль вважається одним із світових лідерів в безпілотній авіації, ця країна почала використовувати безпілотні летальні апарати ще 30 років тому.
XS
SM
MD
LG