Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: з неділі у Сирії загинуло 180 людей


Дим від боїв у Дамаску у неділю 29 січня
Дим від боїв у Дамаску у неділю 29 січня
Із неділі у передмісті Дамаска внаслідок сутичок між протестувальниками й урядовими військами загинуло близько 180 людей. Про це повідомляють сирійські правозахисники.

За їхніми даними, сили безпеки використали танки для того, щоб узяти під контроль місцевість поблизу сирійської столиці. Сотні людей, повідомляють правозахисники, були арештовані.

Водночас незалежного підтвердження цієї інформації немає.

Рада безпеки ООН сьогодні ввечері розпочне обговорення проекту нової резолюції щодо Сирії. Документ розробили дипломатами європейських і арабських країн, проект уже підтримала Ліга арабських держав.

Напередодні представник опозиційної Національної ради Сирії Бурган Галіун закликав Раду безпеки ООН ухвалити резолюцію, яка зупинила б кровопролиття у країні. «Якщо резолюція ООН не покладе край режиму президента, який ігнорує волю свого народу і продовжує зловживати владою, у ній немає ніякого практичного сенсу», – наголосив він.

За останніми наразі оцінками ООН станом іще на початок січня, за 10 місяців протестів у Сирії загинуло на той час уже понад 5 тисяч 400 людей.
XS
SM
MD
LG