Доступність посилання

ТОП новини

ЦРУ: Саудівська Аравія нарощує видобування нафти


У Саудівській Аравії, як виглядає, нарощують видобування нафти, що може стати заміною після запровадження ембарго на нафту з Ірану, заявив у вівторок директор Центрального розвідувального управління США Дейвід Петреус.

Виступаючи на слуханні в комітеті Сенату з питань розвідки, він додав, що санкції щодо іранської нафти останнім часом уже «кусаються дедалі сильніше, в прямому розумінні, а не так, як раніше».

А директор національної розвідки США Джеймз Клаппер заявив, що санкції на іранську нафту, найімовірніше, матимуть сильніший вплив, ніж усі попередні, хоча й вони навряд чи призведуть до занепаду режиму в Тегерані.

Сполучені Штати Америки, на додачу до інших своїх санкцій проти Ірану, минулого листопада додали нові обмеження на нафтохімічну промисловість Ірану. Європейський Союз, який теж має власні санкції проти Ірану, тиждень тому оголосив про запровадження наступними місяцями ембарго на імпорт до країн ЄС іранської нафти.

Світова спільнота також через резолюції Ради безпеки ООН наклала на Іран уже чотири пакети міжнародних санкцій, вимагаючи від Тегерана зупинити програму збагачення урану, яка, як побоюються, може мати на меті створення ядерної зброї. Іран заперечує такі звинувачення, але доказів своїм твердженням про суто мирний характер своєї програми не надає.
XS
SM
MD
LG