Доступність посилання

ТОП новини

Human Rights Watch закликає Україну «припинити переслідування» сомалійських мігрантів


Правозахисна організація Human Rights Watch вимагає «негайно припинити» переслідування правоохоронцями сомалійських мігрантів, яких утримують у пункті «Журавичі» на Волині. Про це йдеться в листі, надісланому керівництву України й оприлюдненому сьогодні.

Правозахисники вимагають звільнити затриманих сомалійських мігрантів. «Сомалійці, які втікають зі своєї країни через насильство й переслідування, є дуже вразливими. Вони приїхали в Україну у пошуках притулку. Українська влада знає, що не може депортувати сомалійців, і те, що їх утримують «під замком» уже протягом кількох місяців, є образливим», – йдеться у листі.

Human Rights Watch посилається на українське представництво верховного комісара ООН із прав біженців, за даними якого, нині у пункті тимчасового утримання іноземців «Журавичі» на Волині перебуває 125 сомалійців. Близько 80 з них повідомили представництву ООН, що хочуть отримати притулок в Україні, однак їм відмовили, і на знак протесту вони оголосили про голодування.

У січні у Державній міграційній службі повідомили, що звільнення сомалійських мігрантів, які оголосили голодування, наразі неможливе, а голодують вони «на публіку».
XS
SM
MD
LG