Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: «Ющенко має бути допитаний в суді як спільник»


За рахунок бюджету МВС закуповувало квіти, що дарувалися від імені Президента, тому він є спільником – екс-мінстр
За рахунок бюджету МВС закуповувало квіти, що дарувалися від імені Президента, тому він є спільником – екс-мінстр
Київ – Юрій Луценка запропонував судді Печерського райсуду Києва викликати екс-Президента Віктора Ющенка. Суд досліджує матеріали справи, і вже перейшов до зчитування томів, пов’язаних із організацією святкування Дня міліції у 2009 році. Оскільки за рахунок бюджетних коштів Міністерство внутрішніх справ до свят закуповувало квіти, що дарувалися від імені Президента, тому він є спільником у кримінальні справі, вважає Луценко.

У ході вивчення матеріалів справи проти Юрія Луценка Сергій Вовк зачитав докази, що стосуються сувенірної продукції, купленої до Дня міліції у 2008-2009 роках. Зокрема, йшлося про придбання квітів. Луценко, звернувся до суду і пояснив, що це були 4 кошики з квітами від Президента, прем'єра, Голови Верховної Ради і міністра внутрішніх справ.

«Тож Ющенка доведеться все ж викликати в суд», – сказав підсудний.

«Як співучасника», – додала Ірина Луценко.

Головуючий також зачитав докази закупівлі квітів, які у День міліції покладалися до могили чорнобильців.
Як можна квіти до могили чорнобильців вважати злочином з нагоди святкування Дня міліції
Юрій Луценко

«Страшний злочин про святкування Дня міліції сфабрикований. Більше-менше на один папірець – неважливо. Але як можна квіти до могили чорнобильців вважати злочином з нагоди святкування Дня міліції, можуть знати тільки наглядаючий прокурор Зінченко, який вчить англійську мову для відповіді в американському суді, і особисто Кузьмін, який навіть української не вивчив, тому йому буде легше», – обурився Луценко.

У свою чергу адвокат Олексій Баганець зазначив, що в матеріали справи підшивалися такі докази, які взагалі не мають ніякого стосунку до обвинувачення.

Проти Януковича також порушать кримінальну справу?

У суді також було оголошено сценарний план урочистих заходів до Дня міліції, погоджений зі службою протоколу Президента України. Суддя Вовк зачитав чергову довідку про придбання квітів до 24 серпня.
Такий потужний слідчий, який сам вирішує, як святкувати державні свята
Юрій Луценко

«Це День Незалежності. Звертаю увагу, що виявляється, що я покладав квіти уже на День Незалежності. Чекаю моменту, коли слідчий Войченко порушить кримінальну справу проти президентів Ющенка і Януковича за святкування Дня Незалежності в порушення постанови про економію бюджетних коштів для боротьби зі світовою кризою. Просто такий потужний слідчий, який сам вирішує, як святкувати державні свята», – наголосив Луценко.

18 том у справі Луценка – секретний

Перед тим як завершити засідання суддя Сергій Вовк звернувся до підсудного Леоніда Приступлюка і його адвоката Сергія Поліщука.

«Найближчим часом буде засідання, яке проходитиме в закритому режимі. Вам буде потрібно оновити довідки на предмет того, що ви допущені до державної таємниці. Вам потрібно звернутися в Генеральну прокуратуру», – сказав Вовк, анонсуючи слухання матеріалів 18-го секретного тому справи.

Суд у справі Юрія Луценка продовжиться зранку у четвер. Екс-міністра внутрішніх справ обвинувачують у незаконному працевлаштування на посаду свого водія Леоніда Приступлюка та в незаконних витратах бюджетних коштів на організацію святкування Дня міліції.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG