Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: світові не варто сподіватися на цивілізований діалог із Януковичем


Колишня Прем’єр-міністр, лідер опозиційної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в середу, що «в той час, коли вся Європа, Європарламент та ПАРЄ висловлюються за негайне припинення переслідування за політичні переконання, Віктор Янукович розпочинає нову хвилю цькування, залякування та шантажу щодо опозиції, демократії і громадянського суспільства в Україні».

Так вона прокоментувала оголошення в міжнародний розшук колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації, лідера обласної організації «Батьківщини» Арсена Авакова в своєму листі, який оприлюднений на сайті партії.

Тимошенко заявляє, що хоче попередити європейських політиків «про абсолютну марність сподівань на порозуміння з українським диктатором». «Поняття честі, гідності та дотримання слова ніколи не були йому зрозумілими і такими ніколи не стануть», – вважає вона.

При цьому Тимошенко наголосила, що виступає «категорично проти будь-яких санкцій стосовно України, якщо вони бодай ледь-ледь торкнуться простих людей, а не влади».

«Але я зобов’язана пояснити світові, з ким вони мають справу, щоб не плекати зайвих ілюзій щодо можливого розвитку політичних процесів в Україні», – мовиться в її листі.

Авакова, проти якого минулого тижня порушили кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні службових повноважень на посаді голови області при виділенні земельних ділянок, в вівторок оголосили в міжнародний розшук. Сам Аваков, який перебуває за кордоном, заявив, що наразі не має наміру просити там притулку.

Тимошенко відбуває семирічне ув’язнення в колонії в Харкові, визнана винною в перевищенні службових повноважень як прем’єр при підписанні 2009 року газових угод із Росією.

Опозиція і правозахисники називають справи проти урядовців і посадовців попередньої української влади переслідуваннями за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG