Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ спробує відвідати Тимошенко в колонії


Новий президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон підтвердив в оприлюдненому в четвер інтерв’ю виданню «Українська правда» своє бажання відвідати колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко в ув’язненні.

За його словами, він, «звичайно», спробує цього домогтися.

«Я підготую найближчим часом відповідний запит. Міністр закордонних справ України, якого я прийняв у цьому самому робочому кабінеті кілька днів тому, намагався мене заспокоїти щодо умов утримання та стану здоров’я Юлії Тимошенко. Ви знаєте, у нас із паном Грищенком чудові, доброзичливі відносини. Але я не бачу жодних несумісностей у тому, щоб подати запит на побачення з Юлією Тимошенко», – цитує видання його слова.

У цьому ж інтерв’ю Міньйон заявив, як передано його слова, що Тимошенко, «якби … не була б політичним в’язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним». «Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя є очевидним», – заявив він.

Жан-Клод Міньйон, представник Франції, був обраний на чоло Парламентської асамблеї Ради Європи понад тиждень тому. Раніше він не раз відвідував Україну та підтримував ініціативи ПАРЄ на захист української демократії. Він є членом групи Європейської народної партії, загальноєвропейської партії, в якій має статус спостерігача й українська партія «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко.
XS
SM
MD
LG