Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Луценко у СІЗО харчується їжею від рідних


Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відмовився від дієтичного харчування в Київському СІЗО (про що подав керівництву СІЗО письмову заяву) та вживає продукти харчування, які йому передають рідні. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба, коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про неналежне харчування колишнього міністра.

За повідомленням служби, такі дії Луценка не забороняються чинним законодавством.

Там також наголошують, що «наразі стан здоров’я Юрія Луценка медперсоналом Київського СІЗО оцінюється як задовільний». «Він постійно перебуває під динамічним наглядом медперсоналу установи», – йдеться у повідомленні.

«Юрій Луценко неодноразово оглядався висококваліфікованими лікарями Міністерства охорони здоров’я та Державної пенітенціарної служби, проводилися інструментальні обстеження стану його здоров’я. За результатами обстежень йому призначались курси лікування, які ув’язнений проходив у повному обсязі», – зазначають у пенітенціарній службі.

Згідно з повідомленням, останній комісійний огляд Юрія Луценка фахівцями МОЗ України відбувся 20 січня. «За результатами лікарями було надано рекомендації щодо подальшого медикаментозного лікування та режиму харчування. Медична частина Київського СІЗО має усі необхідні медпрепарати для проведення лікування хворого в повному обсязі», – наголошують у пенітенціарній службі.
XS
SM
MD
LG