Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує критику ЄС через усунення Явлінського від виборів


Міністерство закордонних справ Росії виступило в четвер із критикою заяв верховного представника Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон із приводу відмови опозиціонерові Григорію Явлінському кандидувати на президентських виборах.

Як заявив представник МЗС Олександр Лукашевич, заклик переглянути рішення Центральної виборчої комісії Росії відмовити Явлінському в реєстрації виходить поза межі політкоректності.

У середу Аштон у перебігу дискусій у Європейському парламенті закликала Росію «терміново» скасувати рішення не реєструвати Явлінського, голову опозиційної партії «Яблуко», і додала, що російське керівництво повинне швидко відреагувати на зауваження Організації співпраці та безпеки в Європі та докласти всіх зусиль, щоб провести справедливі та чесні вибори президента в березні цього року.

Наприкінці січня ЦВК Росії відмовила Явлінському в реєстрації як кандидата на президента, заявивши, що рівень «браку» у підписних листах на підтримку Явлінського в кілька разів перевищує норму. Багато хто в Росії і за кордоном заявляє, що головна причина відмови опозиціонерові політична.
XS
SM
MD
LG