Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі банки цікавляться консорціумом щодо ГТС – Янукович


Німецькі банки висловили зацікавленість щодо участі у проектах, пов’язаних зі створенням газотранспортного консорціуму на базі української газотранспортної системи, заявив сьогодні Президент Віктор Янукович.

Ідеться про те, що деякі банки, можливо, будуть посередниками між газовими компаніями, сказав він журналістам у Мюнхені після бізнес-ланчу з представниками німецьких ділових кіл, що був організований під час 48-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.

За словами Президента, які наводить його прес-служба, німецький бізнес загалом позитивно оцінює прогрес України на шляху покращення інвестиційного середовища та умов для роботи підприємців.

Серед іншого, Янукович також сказав, що Україна та Росія продовжують постійні переговори щодо вирішення газових питань. За його словами, йдеться практично про щотижневі зустрічі сторін. «Ми рухаємося вперед, але повільно поки що», – сказав він, – зокрема, й через те, що минулого і цього тижня Україна та Росія приділяли більше уваги внутрішнім проблемам, які виникли у зв’язку з різким похолоднішанням.

Президент також назвав «несподіванкою» відмову опозиції брати участь у створюваній ним Конституційній асамблеї. «Ми добре розуміємо, що це звичайне політиканство», – сказав Янукович.
XS
SM
MD
LG