Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: відносини України і США є стратегічними


Прем’єр-міністр Микола Азаров заявляє, що відносини України і США є стратегічними. Про це він сказав на зустрічі з заступником Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Філіпом Ґордоном.

«Ми розглядаємо відносини з США як стратегічні. Ми багато робимо, щоб між нашими країнами була атмосфера довіри. І тому я завжди відвертий і відкритий», – сказав Микола Азаров і додав, що Україна «багато зробила», щоб реалізувати потенціал стратегічного партнерства.

Глава українського уряду нагадав зокрема, що Україна передала США високозбагачений уран, а також заморозила певні поставки обладнання подвійного призначення, попри значні економічні втрати.

Сторони також детально обговорили енергетичну політику України, яка «базується на скороченні залежності від імпортних енергоносіїв і розвитку власної енергетичної бази, в тому числі за участі іноземних інвесторів». За словами Азарова, Україна ретельно виконує свої зобов’язання як транзитна держава, «більше того, готова допомогти російським партнерам, які визнали свої ускладнення з постачанням визначених обсягів газу в Європу».

«У свою чергу, Філіп Ґордон підтвердив, що США підтримують усі зусилля України для того, щоб бути надійним і прозорим транзитером енергоносіїв до Європи», – йдеться у повідомленні.
XS
SM
MD
LG