Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині буксири рятують птахів від замерзання


В Іллічівському порту, що на Одещині, буксири криголамного типу рятують птахів, які мешкають в акваторії порту, від замерзання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Із початку лютого – із приходом значних морозів – судна звільняють акваторію від льоду, товщина якого місцями сягає 10-15 см. Так забезпечується вільний водний простір для птахів, що зимують в районі поромної переправи (понад 50 лебедів, кілька сотень качок та чайок)», – йдеться у повідомленні.


Прес-служба Мінінфраструктури посилається на начальника служби охорони навколишнього середовища порту Юрія Яковищенка, який наголосив, що такі роботи стали для іллічівських портовиків традиційними. «Птахи зимують тут з середини 90-х років та щороку їх кількість зростає. Ми постійно стежимо за ситуацією, особливо при різкому падінні температури. Аби птахи могли вільно плавати та не замерзали при покритті кригою акваторії портом виділяються буксири для ламання льоду. Портовики постійно підгодовують пернатих. При сильних холодах зернові термінали навіть виділяють зерно», – розповів Юрій Яковищенко.

За його словами, у роки, коли акваторія повністю замерзала та зламати кригу вже не вдавалося, портовики розміщували лебедів у спеціально облаштованих вольєрах в господарських приміщеннях порту, підгодовували та з потеплінням випускали.

XS
SM
MD
LG