Доступність посилання

ТОП новини

Чорновіл каже, що вийшов із групи «Реформи заради майбутнього» через скандал


Народний депутат Тарас Чорновіл пояснює свій вихід із депутатської групи «Реформи заради майбутнього» тим, що не хоче брати участь в інциденті щодо можливого підкупу народних депутатів. Про це він заявив журналістам.

Тарас Чорновіл також зазначив, що не хоче коментувати заяви народного депутата Романа Забзалюка щодо «купівлі» депутатів. Він наголосив, що увійшов до групи «Реформи заради майбутнього» на зовсім інших засадах. «Ніхто мені ні півмільйона, ні мільйон, ні два мільйона, як дехто говорив, не давав. І я їх ні у кого не просив», – сказав парламентар.

За словами Чорновола, він не знає, чи справжніми є записи розмови Романа Забзалюка з лідером групи «Реформи заради майбутнього» Ігорем Рибаковим, але «відмитися від цього буде важко». «Бути в цьому і нести відповідальність за якісь речі я не хочу», – сказав Чорновіл.

Депутат зазначив, що після виходу з групи залишатиметься позафракційним у цьому складі Верховної Ради і займатиметься законодавчою роботою.

Напередодні Роман Забзалюк вийшов зі складу групи «Реформи заради майбутнього». Того ж дня на прес-конференції він заявив журналістам, що ніколи формально не виходив із фракції «БЮТ-Батьківщина».

Він також продемонстрував аудіозапис, на якому чутно голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи «Реформи заради майбутнього» Ігоря Рибакова. Під час розмови Забзалюку пропонуються гроші за його вихід із БЮТБ: як розповів депутат, «500 тисяч доларів відразу, потім щомісячна зарплата 20-25 тисяч, плюс надбавки за активну брехню проти опозиції».

Голова Верховної Ради Володимир Литвин на сьогоднішньому засіданні парламенту повідомив, що звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки та голови парламентського комітету з питань регламенту Володимира Макеєнка з проханням надати правову оцінку інформації про нібито підкуп депутатів у Верховній Раді і провести відповідне розслідування.
XS
SM
MD
LG