Доступність посилання

ТОП новини

У Румунії новий уряд на чолі з колишнім шефом зовнішньої розвідки


Міхай Резван Унґуряну звертається до парламенту в якості прем’єр-міністра, 9 лютого 2012 року
Міхай Резван Унґуряну звертається до парламенту в якості прем’єр-міністра, 9 лютого 2012 року
Парламент Румунії затвердив новий уряд на чолі з колишнім головою Служби зовнішньої розвідки – Міхаєм Резваном Унґуряну.

Правляча правоцентристська коаліція сподівається, що новий уряд буде вдосконалювати свою популярність напередодні місцевих та парламентських виборів наприкінці цього року.

43-річний Унґуряну має репутацію інтелектуала. На посаді голови Служби зовнішньої розвідки він утримав структуру від скандалів, що підривали її за попередніх керівників. Перед тим, у 2004–2007 роках, Унґуряну, історик за освітою з дипломом Оксфорда й університетський викладач, був міністром закордонних справ Румунії.

Його призначення оголосили в понеділок, після того, як у відставку подав попередній прем’єр Еміл Бок, заявивши, що хоче «зменшити політичну й суспільну напруженість» – в країні тижнями тривали масові протести проти його суворої економічної політики.

У четвер румунські законодавці проголосували 237-ма голосами за кабінет міністрів Унґуряну, якому необхідно було 232 голоси, щоб обійняти посаду.

Опозиція бойкотувала голосування.
XS
SM
MD
LG