Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: ознайомлення з матеріалами справи обмежують лише для Тимошенко й Луценка


Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що в Україні норма про обмеження терміну ознайомлення з матеріалами кримінальної справи застосовують лише щодо колишнього прем’єра, а також щодо колишнього глави МВС Юрія Луценка. Про це б’ютівець заявив, коментуючи сьогоднішнє рішення суду про обмеження терміну ознайомлення зі справою щодо ЄЕСУ до 28 березня.

«Наскільки мені відомо, ця брутальна норма, по-перше, була запроваджена безпосередньо перед справою Тимошенко у березні минулого року, а, по-друге, застосовувалася в Україні лише двічі: у «газовій справі» Тимошенко у справі Луценка. Насправді ця норма була придумана спеціально під справу Тимошенко, під справу Луценка – під справи політв’язнів», – сказав Власенко.

У жовтні суд засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Наразі колишній прем’єр відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова. Вона також є обвинуваченою у справі щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».
XS
SM
MD
LG