Доступність посилання

ТОП новини

Євгенія Тимошенко просить прокуратуру порушити справу за фактом тортур щодо її матері


Дочка колишнього прем’єра Юлії Тимошенко Євгенія подала до Генеральної прокуратури України заяву про скоєння злочину щодо її матері. Про це вона повідомила журналістам біля Генпрокуратури після того, як подала заяву на ім’я Генпрокурора Віктора Пшонки.

«Я подала заяву про злочин, який постійно чиниться стосовно моєї матері. Цей злочин полягає в тому, що її незаконно засудили, їй не надають медичної допомоги, вона постійно перебуває в стані відчуття болю й не може рухатися», – сказала Євгенія Тимошенко і назвала дії, які чинять співробітники пенітенціарної служби щодо її матері, тортурами.

Водночас адвокат Євгенії Тимошенко Миколи Єременко уточнив, що в заяві про скоєння злочину міститься вимога порушити кримінальну справу за фактом тортур щодо Юлії Тимошенко. Заявник просить порушити кримінальну справу за статті 127 Кримінального кодексу. «Це офіційна заява (йдеться про порушення кримінальної справи за фактом тортур – ред.). Органи прокуратури мають розглянути її в установлений законом термін», – зазначив адвокат.

Він також припустив, що якщо на звернення не буде належної реакції в Україні, то Євгенія Тимошенко звертатиметься до міжнародних інстанцій.

Напередодні дочка колишнього прем’єра заявила про те, що Юлії Тимошенко у колонії припинили давати знеболювальне.
XS
SM
MD
LG