Доступність посилання

ТОП новини

Через медреформу лікарні Дніпропетровська мають мільйонні борги


Одна з лікарень Дніпропетровська
Одна з лікарень Дніпропетровська
Через передання лікарень Дніпропетровська на баланс обласної ради у рамках медичної реформи лікарні залишились винні своїм працівникам 300 тисяч гривень за невикористані відпустки і майже 15 мільйонів гривень – комунальним підприємствам за комунальні платежі. Про це сьогодні повідомив член постійної комісії з питань охорони здоров'я та екології Дніпропетровської міськради Олексій Салкоч.

Як пояснив посадовець в коментарі Радіо Свобода, «у зв’язку з тим, що лікарі були офіційно звільнені зі своїх посад 30 грудня 2011 року, а вже з 1 січня 2012 року лікарні належать області, їм не виплатили компенсацію за невикористану відпустку».

Міська влада наразі пропонує виділити субвенцію з міського бюджету обласному для погашення боргів лікарень, однак опозиція зазначає, що підстав для виділення коштів немає.

«Для ухвалення рішення про виділення субвенції обласному бюджету у фінансово-економічного департаменту міськради немає правових підстав. Таке рішення може бути ухвалене тільки на сесії міськради. А реально погасити борги перед лікарнями вдасться тільки, якщо в бюджеті є вільні кошти», – прокоментував ситуацію депутат Сергій Жуков.

Нещодавно в «пілотній» Дніпропетровській області завершився перший етап медичної реформи. Однією з новацій було передання усіх 44 медустанов Дніпропетровська на баланс обласної ради «задля ефективнішого фінансування».
XS
SM
MD
LG