Доступність посилання

ТОП новини

Канада делегує трьох лікарів до медичного консиліуму для Тимошенко


Міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявляє, що цими вихідними в Україну прибудуть три канадські лікарі для участі у міжнародному медичному консиліумі для проведення незалежної оцінки стану здоров'я екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Канада дуже рада, що заходи нашого уряду проклали шлях для трьох канадських лікарів на участь у міжнародній медичній комісії, які створюються урядом України для оцінки стану здоров'я колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко», – цитує Берда офіційний сайт Тимошенко.

Водночас канадський міністр зазначив, що «все ще існують деякі невирішені питання доступу лікарів до екс-прем'єр-міністра України».
«Хоча це є позитивним, ми сподіваємося, що невирішені питання можуть бути вирішені оперативно, щоб дозволити лікарям доступ до Тимошенко якомога швидше. Здоров'я пані Тимошенко, діагностика та лікування має залишатися в центрі уваги всіх зацікавлених сторін», – наголосив Берд.

Він вкотре висловив стурбованість «політично упередженим характером судового розгляду справи Тимошенко та інших колишніх посадовців», адже такий підхід підриває верховенство закону.

Водночас, як повідомляється на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства Канади, лікарі, які прибудуть до Києва, попросили, щоб їхні прізвища не оприлюднювалися.

Юлія Тимошенко наразі відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова.

У жовтні 2011 року її засудили до 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод із Росією у 2009 році.
XS
SM
MD
LG