Доступність посилання

ТОП новини

Олег Тягнибок: опозиції треба домовитись про загальну ідеологічну платформу


Опозиції треба домовитись про загальну ідеологічну платформу. Про це лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив у суботу в Дніпропетровську. За його словами, опозиційні сили в Україні повинні розуміти, за які закони вони будуть спільно голосувати в разі входження до парламенту.

«Ми часто бачили в українській політиці варіанти об'єднань, які нічим не закінчувалися. ВО «Свобода» активно включилася в роботу «Комітету опору диктатурі» (КОД) і розраховуємо, що цей комітет спрацює. В КОД зібралися політичні сили, дуже різні ідеологічно. На цьому етапі нам потрібно домовитися про координацію наших дій на рівні фракцій у місцевих радах. Навесні ми будемо проводити спільні вуличні акції протесту. Також нам необхідно скоординувати свої дії в період передвиборної кампанії: спостерігачі, члени виборчих комісій, юристи, які будуть працювати на збереження отриманого результату. Але найголовніше – нам потрібно домовитися про загальну ідеологічну платформу», – зазначив Тягнибок.

Він також заявив, що парламентські вибори 2012 року будуть «визначальними для України як в плані внутрішнього, так і зовнішнього розвитку». Шанси ВО «Свобода» здобути голоси виборців на сході України оцінив як «реальні».

«Зокрема, ми сприймаємо Дніпропетровську область як регіон, який дасть нам левову частку голосів. Ми відчуваємо, що Дніпропетровщина може стати націоналістичної базою на південному сході Україні», – сказав Олег Тягнибок.

Що ж до запланованих акцій опозиції, то, з його слів, вони розпочнуться незабаром. Так, як повідомив Тягнибок, наступного тижня у Дніпропетровську «свободівці» проведуть акцію за перейменування вулиць, що носять імена комуністичних вождів, а 21 лютого – спільно з іншими опозиційними партіями – акцію до Дня української мови.
XS
SM
MD
LG