Доступність посилання

ТОП новини

Ліга арабських держав хоче «миротворчої місії» в Сирії – повідомлення


Ліга арабських держав, за повідомленнями, закликала в неділю створити спільну миротворчу місію арабських країн та Організації об’єднаних націй у Сирії, яка мала б на меті припинити конфлікт у цій країні, що триває вже 11 місяців.

Як повідомляє британська телерадіокорпорація BBC, міністри закордонних справ Ліги арабських держав на своєму засіданні в столиці Єгипту Каїрі підготували про це резолюцію, яка на цей час іще офіційно не оприлюднена.

Ліга також, за цим повідомленням, ліквідувала свою спостережну місію в Сирії, яку минулого місяця довелося відкликати звідти через зростання насильства.

Крім того, Ліга арабських держав припиняє будь-яку дипломатичну співпрацю з владою авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада й натомість нав’язуватиме контакти з сирійською опозицією.

Міністри зустрілися, щоб обговорити наступні кроки після провалу резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії через вето Росії й Китаю.

Тим часом у неділю ж у Сирії, за повідомленнями, значно погіршується становище в місті Хомсі на заході країни, яке перебуває в фактичній облозі урядових військ. За цими повідомленнями, за більш як тиждень бойових дій у місті закінчуються запаси життєво необхідних продуктів.

Активісти заявляють, що від початку наступу урядових сил на утримувані опозицією райони міста 4 лютого там загинули вже понад 400 людей.

За даними активістів, загалом кількість жертв збройного придушення владою Сирії виступів її супротивників, що почалися в березні минулого року, перевищує 6 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG