Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні та українські лікарі почали обстеження Тимошенко


Комісія у складі п’яти іноземних і двох українських лікарів почала сьогодні первинний огляд колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в Качанівській виправній колонії в Харкові, повідомила журналістам керівник комісії, перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.

За її словами, Тимошенко дала згоду на обстеження іноземними лікарями, і початок огляду затримався через переговори щодо участі в ньому й українських фахівців.

Як сказала Моісеєнко, врешті колишня прем’єр погодилася на участь в огляді, крім трьох фахівців із Канади і двох із Німеччини, також головного терапевта України, заступника голови комісії Василя Нетяженка, а також лікаря Державної пенітенціарної служби.

Вона додала, що обстеження може протривати довго, зокрема, через необхідність перекладу для іноземних лікарів.

А голова Державної пенітенціарної служби Олександр Лісіцков запевнив, що обмежень у часі для роботи комісії не буде.

Раніше сьогодні Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко відмовилася від обстеження стану її здоров’я фахівцями Міністерства охорони здоров’я і Державної пенітенціарної служби. При цьому Кримінально-виконавчий кодекс України передбачає консультування, лікування або обстеження хворого засудженого залученими лікарями тільки під наглядом медперсоналу виправного закладу.

Пізніше захисник колишнього прем’єра Олександр Власенко поінформував, що Юлія Тимошенко була згодна на її огляд іноземними лікарями в присутності представника медичної частини колонії.
XS
SM
MD
LG