Доступність посилання

ТОП новини

Міністри фінансів єврозони відклали зустріч щодо допомоги Греції


Зустріч міністрів фінансів країн Європейського Союзу, що користуються спільною валютою євро, на тему надання нового пакету фінансового порятунку Греції, очікувана було на завтра, відкладається, бо Греція не виконала всіх вимог, заявив сьогодні голова «єврогрупи» цих міністрів, прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер.

Як мовиться в його оприлюдненій заяві, «єврогрупа» досі не отримала від Афін необхідних «політичних гарантій» втілення ухваленої там програми суворих бюджетних заощаджень на випадок зміни уряду після майбутніх виборів у Греції.

За його словами, замість планованої зустрічі міністри проведуть телеконференцію, на якій обговорять інші нагальні питання, і готуватимуться до наступної планової зустрічі 20 лютого.

«Єврогрупа» має, як сподіваються, схвалити надання Греції другого пакета міжнародної фінансової допомоги від Європейського Союзу, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду в вигляді позики на суму в 130 мільярдів євро, а також списання близько половини старих боргів країни. Без отримання цієї допомоги Греція не зможе 20 березня сплатити відсотки за своїми облігаціями на суму в майже 14,5 мільярдів євро й відтак може стати банкрутом.

У травні 2010 року Греція вже отримала подібний пакет міжнародної допомоги на 110 мільярдів євро, але його не вистачає для виведення країни з глибокої бюджетної і боргової кризи.
XS
SM
MD
LG