Доступність посилання

ТОП новини

Вибори президента Єгипту призначили на травень


Військове керівництво Єгипту оголосило сьогодні, що президентські вибори в країні мають відбутися наприкінці травня, як вважають, у намаганні задовольнити вимоги прискорити перехід влади до цивільного уряду.

Спершу Вища рада Збройних сил, яка керує Єгиптом після вимушеної відставки рік тому попереднього президента Хосні Мубарака, планувала президентські вибори не раніше як на кінець червня.

Таким чином, на передвиборчу кампанію в перших після усунення Мубарака президентських виборах лишається приблизно півтора місяця.

Про бажання кандидувати вже заявили близько десяти претендентів. Водночас найпотужніша політична сила, помірковане ісламістське «Мусульманське братство», заявило, що не висуватиме свого кандидата. «Мусульманське братство» через свою політичну партію, Партію свободи і справедливості, разом із союзниками в виборчому Демократичному альянсі за Єгипет має майже 45 відсотків місць у новообраній нижній палаті парламенту.

За новою нормою, яку встановив минулорічний референдум, майбутні президенти Єгипту матимуть право переобиратися не більш як на два послідовні чотирирічні терміни.
XS
SM
MD
LG