Доступність посилання

ТОП новини

Попов іде шляхом Черновецького?


Київрада готується збільшити допомогу малозабезпеченим киянам у 20 разів
Київрада готується збільшити допомогу малозабезпеченим киянам у 20 разів
Київ – Київрада готується збільшити допомогу малозабезпеченим киянам у 20 разів. Про це йдеться у проекті рішення, яке передбачає збільшення фінансування за програмою «Турбота. Назустріч Киянам» з 20 мільйонів гривень до більше ніж 400 мільйонів. Його підготували до сьогоднішнього засідання Київради. Утім, якщо провладні фракції називають це відновленням соціальної справедливості, то опозиція збільшення видатків вважає початком виборчої кампанії Олександра Попова та спробою підкупу виборців.


Мера Києва обиратимуть так звані «бабусі Черновецького». Таку думку Радіо Свобода висловив депутат Київради, член фракції «Республіка Київ» Олексій Давиденко. Він вважає, що вливання коштів державного бюджету у бюджет столиці відбувається лише з метою підвищення шансів голови КМДА Олександра Попова на перемогу у виборах мера.

«Збільшувати у 20 разів допомогу малозабезпеченим киянам можуть лише з передвиборною метою. Відтак, вибори мера Києва стартували. Це стандартна процедура, якою користувався Леонід Черновецький. Вона полягала у тому, що слід максимально роздати гроші малозабезпеченим і за їхній рахунок, як людей, що активно приходять на виборчі дільниці, виграти вибори мера», сказав Давиденко.

Київські пенсіонери це не просто пенсіонери – Шлапак

Разом з тим, керівник депутатської групи «Соціальна Справедливість», до якої входять переважно депутати з колишньої фракції блоку Черновецького, Алла Шлапак запевнила Радіо Свобода, що подорожчання життя змушує збільшити допомогу малозабезпеченим.

«Можу тільки сказати «за» і підтримати те, що зроблені перші кроки, щоб відновити соціальну справедливість для людей, які найбільше цієї допомоги потребують, тому що київські пенсіонери – це не просто пенсіонери, це пенсіонери, які живуть із такою ж пенсією, як і всі українці, але у найдорожчому місті країни. Завдання міської влади, за підтримки державної влади (тому що це допомога держави) – відновити справедливість по відношенню до цих людей», – наголосила Шлапак.

Це їхні гроші, які в них же забрали – Бригинець

Ті кияни, що отримають допомогу за цільовою програмою, можуть вважати, що влада просто повернула їм борг, вважає член фракції БЮТ-Батьківщина у Київраді Олександр Бригинець.

Влада акумулювала гроші, щоб видати їх людям ближче до виборів
Олександр Бригинець

«Минулого року була ухвалена низка рішень, які суттєво обмежили можливості надання допомоги тим, хто на неї має право. Влада акумулювала ці гроші, щоб видати їх людям ближче до виборів. Головне, щоб українці, коли будуть приймати ці гроші, розуміли, що це їхні ж гроші, які в них же забрали, а тепер з метою підвищення рейтингу нерейтингової політичної сили роздадуть», – пояснив Бригинець.

Раніше політологи заявляли, що влада готується до проведення дострокових виборів міського голови Києва влітку. Висловлювалися також припущення, що це може відбутися одночасно з виборами до Верховної Ради. На думку експертів, єдиним можливим кандидатом від Партії регіонів на посаду мера столиці є Олександр Попов.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG