Доступність посилання

ТОП новини

Черновецький каже, що більше не балотуватиметься в мери Києва


Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що більше не балотуватиметься на посаду міського голови столиці. Про це він сказав в інтерв’ю газеті «Комсомольська правда», оприлюдненому в четвер.

«Я не балотуватимуся на посаду мера Києва. Без пояснення причин. Просто не буду – і все! Щодо Верховної Ради, то я думаю про це, але поки що рішення не ухвалив», – сказав Черновецький.

У відповідь на запитання про те, чи бере він участь дистанційно у вирішенні київських проблем, Леонід Черновецький сказав: «Хоч би де я перебував, я з повною відповідальністю виконував усі покладені на мене законами України зобов’язання. Я підписував рішення Київради тільки ті, в яких не було правових або функціональних помилок, й ухвалював інші рішення, покладені на мене законодавством, абсолютно відповідально».

Він також заявив, що, на його думку, в Україні немає вільних ЗМІ, і розкритикував те, з якої точки зору багато видань висвітлюють його діяльність. «Мої опоненти-політики та бізнесмени, які їх підтримують, які без політичного даху «жити в Україні не можуть» і яким належить багато ЗМІ, а також недобросовісні журналісти «повиривали» з контексту моїх виступів окремі фрази і протягом останніх років почали показувати мене в ЗМІ як людину з порушеною психікою, «космонавта», давали мені інші образливі прізвиська», – наголосив Леонід Черновецький.

30 січня Черновецький вийшов із відпустки. Востаннє він з’являвся на засіданні Київради 24 лютого минулого року. Після цього він був тільки на засіданні фракції Блоку Черновецького, яке відбулося в квітні.
XS
SM
MD
LG